slektsforskning
HomeDiskusjonsforumEtterlysningerWebdesignKontaktSite Map

om meg
Anetavle
Søk i database
Slekter
Gjestebok
Hjelp til hjemmesiden
Tips & Triks
Chat
Sende postkort
Lenker
Oppslagstavle
Awards

Til Grafisk Anetavle

Harald Gardsson ( - )

Harald Gardsson døde etter 1440, muligens på gården Åros, Røyken, Buskerud. Harald var gift med hustru Marette Tordsdotter. De hadde iallefall barna:

1. Torkjell Haraldsson,

Harald nevnes i diverse brev. Den 18 Des. 1435 To Mænd kundgjöre, at Klaus Bunte og hans Hustru solgte til Harald Gaardssön 1/2 Markebol i Gaarden vestre Aaros i Röken Sogn i Myrehvarfen.

Den 4 Mars 1440. Haakon Hoskoldssön tildömmer Herlaug Matthissön det Markebol i Ladhelle, som Thorgjuls havde solgt baade til ham og til Harald Gardssön, da det oplystes, at Herlaugs Kjöbebrev var en Dag ældre.

Harald Gardsøn med hustru Marette Tordsdotter er stamfar til en rekke oppsittere på Åros. De satt på gården fra slutningen av 14. til slutningen av 16. århundrede. Slegten var meget ansett. Det er således ”Haralder Garddzssøn af Myhræhvarf” der er med i Lødøse 1442 som utsending fra Røyken og velger Kristofer av Bayern til konge.

Den 12 Juni 1558. Vitnesbyrd om at Harald Gardsson og hans hustru Marette var foreldre til Torkjell, som angitt i brev av 5 Feb. 1464 (nr. 545), og at Torkjell var far til Sigurd, far til Knut, far til Peder på Østre Åros ( i Røyken), som levde (i 1558) da brevet ble utstedt.

Mer info kommer........... 1)

1) A. Killingstad: Røyken Bygd før og nu s. 606-608.
Diplomatarium Norvegicum,